Blondinbella får inte färre möjligheter för att andra får fler

Isabella "Blondinbella" Löwengrip är i hetluften. Igen. I mitt stilla sinne misstänker jag att hon medvetet provocerar för att få mer mediautrymme. Hon verkar vara den typen av människa som inte gör något utan att ha en bakomliggande plan, hon är definitivt affärsmässigt slug nog för det. Men det är ändå ganska ledsamt, och väldigt oinformerat.
Det rör sig nämligen om att gymnasieskolan Södra Latin bestämt sig för att skapa ett könsneutralt omklädningsrum dit folk får gå en och en och byta om. Antingen ifall en inte känner att en passar in på "damernas" eller "herrarnas", eller om en helt enkelt vill byta om själv. Och det här var tydligen katastrofalt dåligt vad Löwengrip anbelangar.
Jag kan ju inte säga att jag är förvånad. Blondinbella har alltid varit reaktionär och en människa som inte direkt utmärkt sig med sin analysförmåga, så det kommer knappast som en chock att hon är det även i det här fallet (Fanny har skrivit mer om det). Jag gjorde lite efterforskningar och det verkar som att det knappast är första gången hon driver aktiv antifeminism dessutom, så. Men det hindrar inte det hela från att vara fullständigt bisarrt.
Jag känner lite som jag gjorde när jag läste Katrin Zytomierskas olika inlägg i den så kallade "hen-debatten"; att det är häpnadsväckande hur någon kan få allt om bakfoten så enormt trots så många upprepade försök till upplysning. Att det är skrämmande hur vissa kan vara så fullständigt immuna mot kunskap.
För visst har Blondinbella missförstått precis allt.
 
Jag kommer inte in på hennes blogg ifråga, den tycks vara nere i skrivandets stund, så informationen är hämtad från tidningsartiklar som skrivits om ämnet. Enligt dessa gick Löwengrip först i taket när hon fick höra om det könsneutrala omklädningsrummet och menade att det "känns som ett aprilskämt". Hon raljerar sedan vidare på ett nedlåtande sätt om "hermafroditer" (ett väldigt nedlåtande begrepp) och jag vill minnas att hon även ifrågasatt om det alls finns människor som inte definierar sig som man eller kvinna.
Om jag ska vara helt ärlig så förstår jag inte vad det är hon reagerar på. Jag går helt med på hennes tes om att majoriteten av människor identifierar sig som antingen män eller kvinnor, men jag förstår verkligen inte varför det skulle innebära att samhället bara ska vara anpassat efter dem. Med den logiken bör hon också vara emot all brailleskrift, eftersom majoriteten av alla människor kan se, eller ta bort alla rullstolsramper eftersom majoriteten av alla människor kan gå i trappor.
Det hade varit en sak ifall någon aktivt försökt förbjuda någon annan att definiera sig som man eller kvinna, vilket Löwengrip och många andra antifeminister visserligen försöker hävda, men det stämmer ju överhuvudtaget inte! Löwengrip får inte färre rättigheter bara för att hennes försprång krymper och det blir inte färre omklädningsrum för henne bara för att det kommer till ett extra. På samma sätt kommer inte hon bli mindre kvinna och hennes pojkvän mindre man bara för att det finns de som inte definierar sig som något av dem. Så vad är egentligen hennes problem?
 
Löwengrip skriver att "majoriteten som faktiskt identifierar sig som man eller kvinna, som nu ska bli häxjakt-jagade av genus-epidemin som sprider sig över landet likt zoombisarna i Walking Dead" (häxjaktsjagade, genusepidemi och zombiesarna, för övrigt men jag är osäker på om felen är hennes eller Aftonbladets). Men var är den häxjakten? Var är facklorna och högafflarna? Var är cismänniskorna som mördas på grund av sin könsidentitet?
Blondinbella talar aldrig om på vilket sätt hon blir hotad av att andra också får ta del av de fördelar hon tar för givet. Hur det försämrar hennes tillvaro. Istället är hon som alla andra reaktionärer där ute: Rädd för att hennes privilegier ska sluta vara privilegier och bli samma självklarhet för alla som de är för henne.

Kommentarer
Postat av: Elin

Amen!

Svar: ^^
auuus

2013-04-28 @ 17:12:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0