Daria - En av världens bästa serier

Jag upptäckte precis att serien Daria finns att streama här (det är nog fel musik pga upphovsrättskrångel för x antal år sedan, orginalmusiken är mycket bättre!).
Serier är en spinoff från Bevis & Butthead, men istället för att handla om två idioter så handlar den om den smarta, missanpassade och extremt dryga tjejen Daria. Serien kommer ifrån en era av nittiotalet där populärkulturen började få upp ögonen för de missanpassade ungdomarna som var missnöjda med världen som den såg ut (grunge!).
Det speciella med serien, förutom att den är oändligt mycket smartare än de flesta komediserier och har en välskriven och intelligent kvinnlig karaktär i huvudrollen, är att den fokuserar på vänskapen mellan två kvinnliga karaktärer. Det kanske inte låter så speciellt, men det är väldigt, väldigt få serier som gör det, och som gör det bra. Särskilt från sent 1990-tal och tidigt 2000-tal.
 
Alla borde se den! Och om ni vill veta mer om den innan kan ni se Nostalgia Chicks avsnitt om den.
Tyvärr är inte de två tv-filmerna Is it fall yet? och Is it college yet? med bland streamingen. Filmerna kom mellan fjärde och femte säsongen, och som avslutande för serien. Men serien är fortfarande ett måste att se, den är rolig, intressant, medryckande och helt fantastiskt bra!
 
Daria och Jane. Bildkälla.
 
 
Ehm, episodnummereringen är lite skev på streamingsidan.


För övrigt är historieläraren Anthony DeMartino precis så jag kommer bli som lärare :p

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0