En översättning av Blondinbellas senaste text om feminismen

Blondinbella har skrivit en text om feminism, men hennes språk kan ju vara lite krångligt ibland. Så som en public service har jag översatt hennes text så att det blir tydligare att läsa vad hon egentligen säger.
Mycket nöje!
 
 
Ännu en text
 
Det enda jag gör och vill göra är att stå på tjejers sida. Men jag håller inte med feminister, eller "rabiesfeminister" som jag kallar dem, troligen för att jag missat att de vedertagna uttrycken är "rabiatfeminister" eller "radikalfeminister". Den här gruppen jag beskriver existerar knappt såsom jag beskriver dem, men de är ett stort problem. Vi måste även vara på vår vakt mot tandfén, jultomten och påskharen.
Jag tycker våldtäkt är fel. Ge mig en kaka!
 
Jag har läst någonstans att det finns feminister som tycker att alla män kränker kvinnor. Därför tänker jag tillskriva alla feminister den här åsikten. Genusvetenskap kräver att en läser vetenskap för att förstå, därför är det dålig vetenskap. All vetenskap som kräver att en är insatt i vetenskapen för att förstå den är dålig vetenskap. Partikelfysiken kan ta sig!
Jag har inte upplevt/märkt strukturerna feminister talar om. Trots att jag fått höra att de kan vara svåra att se för det otränade ögat betyder att jag inte ser dem att hela fenomenet inte existerar. Detta trots att andra, som är mer insatta i ämnet än jag, vittnar om att de visst gör det. Jag har heller aldrig sett en svart svan utan bara hört folk berätta om dem/sett dem på bild. De existerar således inte heller.
 
Känner du dig illa behandlad är det ditt eget fel eftersom du genom att känna dig illa behandlad visar att du är negativ och bara klagar. Istället borde du kavla upp armarna och få det du vill göra gjort. Det här vet jag, eftersom jag har fått det mesta jag vill ha i livet. Det hade givetvis ingenting med den privilegierade positionen jag föddes in i att göra.
Jag fick höra att allt var möjligt när jag var liten. Det sade min mamma till mig. Och eftersom jag personligen har lyckats så bevisar ju det här att allt faktiskt är möjligt. För det som gäller för mig gäller ju givetvis för alla andra också, vilket är anledningen till att jag nu ska skälla ut elever som inte kan hoppa höjdhopp på gympalektionerna. Att de bara har ett ben rör mig faktiskt inte i ryggen, eftersom jag kunde hoppa höjdhopp och då kan alla det.
Missgynnar systemet dig så är det det ditt eget fel, för du kan ju faktiskt be om att bli bättre behandlad. Att kvinnor setts som sämre genom så gott som hela historien och oftast behandlats som skit beror förstås på att de inte bad om att behandlas bättre. Av det här följer ju att ojämställdheten bara finns eftersom du tror att den finns, och om du slutar tro att den finns så kommer du inte heller hindras av den.
 
Vi borde inte försöka förstå manligt och kvinnligt, då blir folk bara förvirrade. Kön ska istället vara precis som det ser ut idag eftersom alla är bekväma med det trots att jag fått motsatsen bevisad för mig personligen genom många brev skickade till mig. Det här hände när jag själv efterfrågade folks upplevelser och historier av det. Jag har förstås inte tagit det till mig, eftersom jag innerst inne inte alls ville att någon skulle försöka övertyga mig, trots att jag skrev något i den stilen.
Jag är en förebild eftersom jag är stolt över något jag inte hade någon som helst kontroll över, nämligen mitt kön. Jag är troligtvis också stolt över annat jag inte valt, t ex att jag är född som vit och rik i ett av världens mest privilegierade länder och att Loreen vann melodifestivalen. Det är fullständigt rationellt för mig att vara stolt över det här, trots att jag inte gjort något själv.
Att vara "kvinnlig" och då i förlängningen att vara kvinna, betyder vissa exakta saker. Är du inte på det här sättet kan du inte vara kvinnlig. Ett steg längre innebär det här att en person som inte faller in i dessa förutbestämda kategorier är lite mindre kvinna än vad sådana som jag är. Det här förstärker jag genom att använda mig av uttryckssätt som "vissa tjejer vill ju vara tjejer". Det är ju synd för de personerna som inte är som jag, men jag tror ändå inte på att sådana existerar.
 
Jag tycker också det är väldigt provocerande idag att helt och hållet följa normen för hur en ska bete sig. Annat som folk tycker är provocerande men som jag modigt nog gör ändå är att gå på två ben, äta mat och duscha regelbundet.
Jag tycker att det är upp till alla att själva välja hur de vill leva. Det hindrar mig inte från att aktivt motarbeta de som vill skapa bredare roller för folk att faktiskt få leva som de skulle vilja leva. Jag ser inga problem med det här.
 
Som avslutning vill jag säga att samhället är jämställd och att jag har män i mitt liv jag älskar. Det här tror jag inte feminister har, av någon outgrundlig anledning.
Jag är för att kämpa för att fler kvinnor ska hamna i chefsposition, men jag tror inte på att kämpa tillsammans med andra. Jag vet inte riktigt hur vi i så fall bör kämpa för en samhällsförändring, men troligen något om starka individer som Ayn Rand snackade om. För det fungerar alltid så bra. Det är i alla fall dåligt att bli arg när en kämpar för förändring.
Jag gör allt jag vill här i livet. Det beror på att jag tar för mig. Och att jag haft alla förutsättningar för det, jag har fått all uppmuntran, den rätta utbildningen och resurserna som krävts har givits till mig. Jag har dessutom haft rejält med tur. Men det tänker jag inte erkänna.

Kommentarer
Postat av: Visselpaj - Normer, genus, foto, jämlikhet & vardag

Haha!
Läste hennes text för första gången nu och... suck... vet inte vad jag ska säga mer än att jag undrar om hon med flit försöker missförstå allt som feminismen står för och vad strukturer är? Eller fattar hon verkligen så lite?

Svar: Tror inte hon är jätteklipsk när det gäller den här typen av problematik. Hon är säkert en skicklig företagare och så, men hon har liberalens blindhet när det kommer till att se mönster i samhället.
Men det är väl svårt att erkänna för sig själv att en haft tur, antar jag o.0
auuus

2013-06-06 @ 18:11:12
URL: http://visselpaj.se
Postat av: Intersexorwhat

Bra "översättning", har svårt att avgöra vilken av texterna som är originaltexten och vilken som driver med originaltexten ;) Blondinbellas text var ju sjukt skrattretande

Svar: Haha, ja, verkligen. Tragikomik i sitt esse.
auuus

2013-06-10 @ 20:25:47
URL: http://intersexorwhat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0