Nostalgi är trevligt - Försöka hålla fast vid det förflutna är det inte

Nu låter det här som hämtat ur ett livsstilsmagasin, men ta det lugnt. Jag är inte intresserad av att ge ut den typen av levnadsråd. Jag tänker istället på samhället.
Jag satt nyss och läste i senaste numret av PC Gamer, en tidning som jag prenumererat på i runt tretton år vid det här laget, och det här råkade vara nummer 200. Det firades genom en tillbakablick på gamla nummer, gamla insändarbrev och så vidare. Den nuvarande redaktionen hade då valt ut några brev där killar efterfråga tips på att träffa tjejer, och tidningens svar på ett par av dem hade handlat om att de själva inte kunde träffa tjejer då de spelade datorspel. Faktum är att stora delar av tillbakablickarna osar av en väldigt manligt kodad sfär. Ett pojkrum med en "no girls allowed"-skylt utanför.
Det här är något som aldrig skulle förekomma i dagens PC Gamer.
 
Jag känner att det här illustrerar en bra poäng. För även om tidningen i fråga har en mysig stämning då den ser tillbaka på sin egen historia så är det fortfarande solklart att det var då, men nu är nu. Det uttrycks aldrig en önskan om att återvända eller att vägra förändras, utan tvärtom är det tydligt i tidningens nuvarande format att den har förändrats och kommer fortsätta göra det. Och det här är en viktig attityd att vi i samhället försöker eftersträva, kanske främst när det gäller genusfrågor. För i det flesta fall var det helt enkelt inte bättre förr.
 
Det är fullt förståeligt att människor ibland vill drömma sig tillbaka, och det gäller också kollektivt. Det kan handla om en felaktig drömbild om att dåtiden var så mycket enklare, oftast för att tillbakablickaren då var yngre och inte satt på lika mycket kunskap eller resonemangsförmåga kring verkligheten som gjorde upplevelsen av denna komplex, vilket kan vara lockande i jobbiga situationer. Men oftare rör det sig om att minnas och uppskatta de positiva aspekterna av sin historia. Och det här kan jag helt och hållet förstå. Även om jag själv tycker att det amerikanska 1950-talet, som alltid är populärt i kollektiva nostalgitrippar, är ett fullständigt kräkmedel både politiskt, socialt och kulturellt, kan jag förstå de som ser tillbaka på musiken, kulturen och den optimism som rådde i mainstreamvärlden med viss ömhet.
Det som däremot inte är acceptabelt är när människor försöker klamra sig fast vid det förflutna, eller vägrar ge efter för den högst efterfrågade förändringen. När folk motsätter sig samkönade äktenskap eftersom "äktenskapet alltid varit mellan en man och en kvinna" (något som för övrigt inte är sant) eller aktivt arbetar sig tillbaka till en tid när "män var män och kvinnor kvinnor" (något som för övrigt inte heller är sant) så har vi helt enkelt ett problem.
 
Nu påstår jag givetvis inte att all förändring är bra (hej Alliansen). Men när det saknas andra anledningar till fasthållandet vid dåtiden än en skräck för att förlora sin känsla av stabilitet i tillvaron, då är det helt enkelt inte argument nog för kvarhållandet. Det är därför jag vill ge PC Gamer creds för deras förändring, och uppmuntra andra att tänka likadant. De har för länge sedan fattat att även kvinnor spelar datorspel, de riktar sig inte längre enbart till män utan arbetar tvärtom för att skapa en mindre sexistisk spelkultur och de har helt enkelt släppt tagit om sitt förflutna. De har givetvis kvar väg att gå, men de har ändå kommit väldigt långt i sin utveckling. Just genom att inte klamra sig fast vid sitt förflutna har de utvecklats och blivit en bättre tidning, och på samma sätt kan vi som ett samhälle bli bättre. Bara vi släpper taget.
 
 
 
Ps
Resten av den här veckan kommer det vara Lincon här, och jag kommer att hänga där hela dagarna. Så jag kommer nog inte riktigt hinna blogga, men återkommer efter konventet. Eventuellt med någon betraktelse därifrån. Men om du ska till Lincon så kanske vi ses där!

Kommentarer
Postat av: TannerAdulk

Acai Berry - Exactly Why Is Acai Berry Supplement Useful To You?
Is necessary certified fair trade? There are many copycat companies since are creating products get been low in quality and won't use essentially the most beneficial associated with extracting the juice from berries.

Most you also must be are thinking about their bodies know when thinking about the health benefits of acai berry products.
They have been used for centuries in Brazilian by ancient medicine many men.
The people in the Country just started using Acai in air filter couple of years, due to several endorsements from babes.

Acai fruit drink is the identical to acai fruit juice except supplier of protein less among the fruit.
It needs to generally definitely product offers more filtered water content than juice, and may hold added ingredients like sugar or corn syrup.

Acai Capsules are an incredibly concentrated capsule or pill that is packed with several vitamins nutrients within the berries itself.
Most of the additional nutrients include Phosphorus, Calcium, Potassium and valuable body fat including Omega 6 and Omega eight.
Acai capsules are extremely easy to work into a standard daily workout plan.
For these reasons materials are preferred way employing Acai within a an acai weight loss program.

The Amazonian fruit can be a strong defense again medical concerns that it's common knowledge us grapple with and that is why its popularity has grown so fast.
Such issue with inflammation, heart disease and auto immune disorders are helped by using the pure juice on an every day basis.
It can also full of vitamin E among other vitamins that aid associated with look and feel of the skin.

Having more energy causes a powerful impact on his or her way you live your time.
When you feel sluggish and exhausted at the end of this day, treat thing well-developed to do is go to the gym or endure a grueling workout procedure.
You need energy to slim down - there's no way around it.
An acai berry supplement is much like a jolt to power level - and a safe and secure one a touch too.
You won't want to put with the jitters that other weight loss supplements cause that let you feel significantly heart is about to explode.

ORAC (oxygen Radical Absorbance Capacity) score of acai berry is 167.
It efficacy in terms of anti oxidants can be gauged over the fact that blue berry's ORAC score is 32 and associated with Apple is 14.

If it is not necessary the luxury of exercising all day, every day, you need to have to focus on what's happening inside your body to help you to get the results you yearn for.
The best place to start is to boost your metabolism as up to possible.
Effective metabolism burns away fat you have in your body.
When you have painstaking metabolism, body fat that your body takes was usually saved and builds up, a person the lbs that you'll rather not possess. http://blogros.top/gh-balance/

2017-02-26 @ 03:07:33
URL: http://bloghr.top/acaiberry-900/%0D

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0