En utmaning till media

I media kommer ofta många röster som talar negativt om den utseendepress människor utsätts för. Det är väldigt bra att det sker, eftersom det förstås är ett allvarligt problem som bör belysas. Men jag kan ändå känna att det blir väldigt meningslöst när det står brevid en text om hur effektiv den senaste dieten är eller om hur en lättast kan bli "smal lagom till <insert valfri kvasiikonisk tidpunkt here>". Det ringer helt enkelt väldigt falskt då.
 
Så jag har en utmaning till media.
Om valfri stor tidning kunde gå en vecka utan några som helst viktreportage, inga dietguider, inga smalmatsrecept, inga träningstips, ingenting. En vecka utan några som helst tips om hur en lättast kan få en kropp som inte är sin egen. Strunt samma om de väljer att vara öppna med utmaningen eller inte. Men sedan, efter den veckan, kan de kolla dels om tidningen som helhet blivit sämre utan reportagen om utseendehets, och sedan ifall försäljningen sjunkit.
Alltså:
En vecka utan utseendehets, och se sedan A) Ifall tidningens kvalite överlag försämrats och B) Om försäljningen sjunkit.
 
Och missförstå mig inte nu; jag fattar själv att det troligen inte är så många coola journalister som läser det här. Så jag skulle vilja be er som läser det här om hjälp. Sprid utmaningen. Ni behöver inte sprida det här inlägget, min blogg eller något sådant, det är faktiskt fullständigt irrelevant i det här sammanhanget. Jag är inte viktig. Men ni kan sprida idén så kanske någon som jobbar inom media till sist snubblar över den, och tar med den till de som bestämmer på någon tidning.
 
 
Tror ni någon kommer våga anta utmaningen?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0